bezpečnostní přepad

Bezpečnostní přepad u jezírka má kamennou konstrukci, která svým neregulovatelným ústím určuje stabilní nejvyšší úroveň hladiny vody. Přeliv má podobu širšího kanálu délky 11,53 m a šířky 3,56 m, jehož stěny, vyzděné z lomového kamene. Jejich koruna je v délce šest metrů vodorovná, u zbývající délky se koruna svažuje a kopíruje sklon dna. Dno bezpečnostního přepadu je konstruováno ve spádu a je vyloženo nepravidelnou kamennou dlažbou do čtyř příčných dřevěných prahů, v nejnižší části pak dno je v délce cca 3 m tvořeno dřevěnou výdřevou z drobnějších kuláčů, připevněných k závěrovému dřevěnému prahu. Za konstrukcí přelivu pokračuje odtok přepadové vody terénem v nižší výškové úrovni, v současné době bez jakékoliv regulující úpravy. Voda asi po sto metrech se vlévá zprava do plavebního kanálu. Přeliv je přeložen novodobým přímým mostkem o rozměru 4,17 x 3,70 m s mostovkou s dřevěných hranolů průřezu 14x14 cm na sraz, vynesených dosti hustě ocelovými I profily. Mostek je opatřen oboustranným dřevěným zábradlím. Povodeň v roce 2002 porušila zdi a kamennou dlažbu přepadu, v roce 2006 byla provedena jeho oprava za použití konstrukce podobné původní – kamenná dlažba do dřevěných prahů.