kostel sv. Bartoloměje

Jednolodní podélná orientovaná stavba se západní věží a polygonálním presbyteriem a severní a západní kaplí. Loď klenuta 3 poli valené klenby s lunetami se zdůrazněnými štukovými hranami, oddělenými od sebe širokými klenebními pasy. Triumfální oblouk stlačený, v presbyteriu valená klenba s lunetami a paprsky závěru. K jižní a severní sraně triumfálního oblouku jsou umístěny obdélné kaple s eliptickou kupolí na pendantivech. Zdi interiéru členěny bohatým pilastrovým řádem s toskánskými hlavicemi, jež nesou úseky kladí s vlysem a bohatě odstupněnou římsu, na níž dosedají patky klenebních pasů. V presbyteriu pilastrový řád s kompozitními hlavicemi. Podkruchtí je valené. Na klenbě presbyteria a ve cviklech kupolí bočních kaplí jsou nástěnné malby. Vně stavba má lisenové rámování, provedené v technice omítnutí ( hrubá, hladká), okna v presbyteriu segmentová a v lodi půlkruhová, mají hladké šambrány. Vchod pravoúhlý, kamenný s uchy a kapkami. Střecha polovalbová, břidlice, nad věží cibule s lucernou. ( popis Dr. Wágnerová kol.r.1961) Pod severním oknem severní kaple vložena oválná nápisová deska: “ DEI PARAE HONORI ERIGEBAT / MARTINVS NAIBAVER PAROCHVS HIC / 1721//”. V klenáku vstupního portálu je vytesáno vročení 1725.