stáj

Objekt je situován v jižní části zemědělské usedlosti. Je přízemní s polopatrem, obdélného půdorysu, krytý sedlovou střechou. Konstrukce je zděná převážně z opuky (prachovce) a plných pálených cihel. Dvorní (severozápadní) štítové průčelí má sedm os tvořených okenními a dveřními otvory. V první, druhé, páté a sedmé ose zleva jsou obdélné okenní otvory osazené jednokřídlými výplněmi o šestnácti tabulkách v ocelovém rámu. Otvor ve třetí ose je obdélný, ukončený segmentovým záklenkem. Je osazen dvoukřídlou výplní z niž je dochována pouze horní části o čtyřech tabulkách v ocelové rámu. Čtvrtou osu otevírá obdélný okenní otvor uzavřený jednokřídlou bedněnou výplní. V šesté ose je obdélný dveřní otvor osazený dvoukřídlou bedněnou výplní. Etáž odděluje široká páska. V horní etáži se v první, druhé a třetí ose otevírají obdélné manipulační otvory, v první a druhé ose s cihlovými parapetními římsami. Severovýchodní štítové průčelí stavby je zřícené. Jihozápadní štítové průčelí je dvouetážové, ve spodní etáži dvouosé, v horní jednoosé. Zdvihá se z nízkého štukového soklu. V první a druhé ose jsou obdélné okenní otvory ukončené segmentovými záklenky. Otvor v první ose má záklenek sesekaný do roviny a je osazen výklopnou výplní o devíti tabulkách v ocelovém rámu. Z interiéru je zazděn. Otvor ve druhé ose je zazděn i z exteriéru. V horní etáži je na středové ose obdélný manipulační otvor ukončený segmentovým záklenkem. Je uzavřen jednokřídlou bedněnou výplní. V jihovýchodním okapovém průčelí je mezi etážemi řada pěti větracích otvorů z keramických trubek. Objekt je zpevněn ocelovými táhly. Střecha je sedlová, krytá falcovými pálenými taškami. Hřeben je kryt hřebenáči půlkruhového profilu s nosem.