hospodářská budova

Budova je situována v severní části dvora zemědělské usedlosti. Je obdélného půdorysu, patrová, zastřešená sedlově. Konstrukce je zděná převážně z opuky (prachovce) a částečně z plných pálených cihel. Jihovýchodní okapové průčelí lze rozdělit do dvou etáží a čtyř os. Zdvihá se z nízkého soklu z pískovcových štuků. První tři osy jsou tvořeny obdélnými zrcadly uvozenými širokými lizénami a ukončenými segmentovými záklenky. V první až třetí ose se otevírají velké čtvercové vjezdové otvory. V první ose uzavřené dvoukřídlou bedněnou výplní, ve druhé laťovou výplní, třetí je bez výplně. Otvory mají překlady z ocelových traverz. Ve čtvrté ose je obdélný dveřní otvor osazený jednokřídlou výplní. V první ose horní etáže je obdélný manipulační otvor uzavřený jednokřídlou výplní. Ve druhé, třetí a čtvrté ose jsou obdélné okenní otvory. Ve druhé ose je osazen výklopnou výplní o šestnácti tabulkách v ocelovém rámu. Otvor ve třetí ose je zabedněn, ve čtvrté je bez výplně. Etáž ukončuje profilovaná korunní římsa. Jihozápadní štítové průčelí se zdvihá na fragmentu nízkého soklu z kamenných štuků. Ve spodní části se vlevo nachází zazděná dvojice čtvercových okenních/větracích otvorů ukončených segmentovými záklenky. V pravé části stoupá ve zdivu cihlový pilíř. Možná jde o fragment komína nebo o původní nároží rozšiřované stavby. V horní části štítu se vlevo nachází obdélný okenní/větrací otvor bez výplně. V severovýchodním štítu se v horní části otevírá dvojice obdélných okenních/větracích otvorů. U severozápadního okapového průčelí je přetažena střecha nesená na dvou cihlových pilířích sloužící jako přístřešek. Střecha objektu je sedlová, krytá pálenými taškami bobrovkami. Hřeben je kryt hřebenáči půlkruhového profilu s falcem