chlévy

Zděné (smíšené zdivo - kvádříkové zdivo, lomový kámen, cihly) dvoukřídlé přízemní chlévy o půdorysu písmene L uzavírá dvůr usedlosti na JZ straně. Na užší Z křídlo navazuje na S straně širší přístavba. Zdivo je opatřeno hladkou vápennou omítkou. Severní část chlévů o dvou osách s obdélným vjezdem s rovným nadpražím ukončuje fabionová korunní římsa. Sedlovou střechu s valbičkou kryjí bobrovky. Užší část Z křídla je o čtyřech osách s vchodem uprostřed (přezděné dveřní otvory). Nad obdélnými vstupními dveřmi je ve střeše vikýř s vlezem na půdu. I tuto část ukončuje fabionová římsa. Sedlovou střechu kryjí bobrovky. Navazující J křídlo vyzděné zčásti z kvádříkového a smíšeného zdiva je v hlavním průčelí o čtyřech osách s vjezdem ve třetí ose z V strany. Štítové V průčelí je o dvou osách. Ve štítě je prolomen dlouhý vertikální obdélný otvor zakončený segmentovým obloukem. Nad fabionovou římsou se zvedá sedlová střecha s valbičkou, krytá bobrovkami. K JV nároží domu přiléhá vysoká ohradní zeď s brankou.