stodola

Mohutná zděná omítnutá stodola obdélného půdorysu se zalomením na Z straně uzavírá dvůr usedlosti na JV straně. Stodola je vyzděná z převažujícího opukového zdiva (lomový kámen, místy kvádříkové zdivo a cihly). Stavbu člení lisénové rámce podélných průčelí, dvě slepé arkády zakončené stlačenými eliptickými oblouky ve štítovém V průčelí a fabionová korunní římsa. Uprostřed štítu V průčelí je v kruhovém poli rytá datace 1934. Dvoumlatá stodola má obdélné vjezdy s rovným nadpražím (na J straně zazděné). Sedlovou střechu kryjí tašky drážkovky. Z interiéru je patrné, že stavba byla zvýšena cihlovou nadezdívkou. Z této stavební fáze zřejmě pochází dnešní segmentové zaklenutí vjezdů na mlat, viditelné z interiéru. Dochovaná jsou vertikální štěrbinová okénka. Krov je vaznicový s vaznicemi vynášenými šikmými vzpěrami, osazenými do vazných trámů. Příčné ztužení zajišťují kleštiny a podélné zavětrování pásky.