kostel sv. Petra a Pavla

Jednolodní kostel sv. Petra a Pavla je vystavěn na obdélném půdorysu s polokruhově uzavřeným presbytářem a v západním průčelí má hranolovou věž. Stavba je zděná na kamenném soklu, stěny jsou natřeny okrovou barvou a členěny hladkými pilastry bílé barvy. Kostel má sedlovou střechu s plechovou krytinou. V západním průčelí předstupuje hranolová věž, která je zakončena cibulí s polygonální lucernou s makovicí a špicí, na které je zlacený kříž. Do profilované korunní římsy věže jsou zakomponovány hodiny, které se nacházejí na každé straně. Okna věže jsou segmentově klenutá a zakončena suprafenestrou. Mezi oknem nad portálem a frontonem na průčelí věže je zdobná kartuš s erbem, dosedající na suprafenestru. Nároží jsou zakončena atikami s pískovcovými sochami světců zhruba v životní velikosti - vlevo sv. Petr, vpravo sv. Pavel.