socha sv. Jana Nepomuckého

V severovýchodní nice kostela stojící socha zhotovená z maletínského pískovce, vysoká asi 3 m, sokl postamentu je nepochybně pod úrovní terénu. Dřík postamentu je konkávně tvarovaný zdobený volutovými křídly, na čelní straně páskou se závěsem a střapečky a pod profilovanou římsou ze tří stran kanelováním. Uprostřed dříku je velká volutová kartuše, ve vrcholu doplněná velkou stylizovanou mušlí. V kartuši nápis s chronogramem: „STATVA / DIVO IOANNI / NEPOMVCENO / EXTRVCTA“ (=1733). Na římse stojí na nízké podnoži esovitě prohnutá skulptura sv. Jana Nepomuckého v tradičním bohatě a měkce zřaseném rouchu. U pravého ramene přidržuje rukama krucifix a palmovou ratolest, na hlavě s krátce střiženým vousem a dlouhými zkadeřenými vlasy má biret.