stodola

Dlouhý zděný omítaný objekt na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaný ve směru sever – jih, krytý polovalbovou střechou, uzavírající dvůr ze západu. Na jižní straně přiléhá ke stodole o něco nižší zděný přístavek, opatřený sedlovou střechou, na východní, dvorní straně navazují na objekt lehké dřevěné přístřešky, kryté pultovou střechou. Krytina je pálená, tašky bobrovky, lehké přístavky do dvora kryje vlnitý eternit. Stavba je vyzděna z lomového kamene. Fasády člení lisénové rámy a fabionová korunní římsa, lichoběžníkové štíty jsou obtaženy rámováním v omítce. Ze dvorní strany vjezdy s vodorovným nadpražím sklenuté stlačeným obloukem. Stodola je průjezdná. Krov hambalkový typu ležaté stolice.