dům

Objekt je situován ve východní části náměstí, v předprostoru zámku, kam se obrací západním štítovým průčelím, ustoupeným za předzahrádkou. Jižní průčelí domu je obrácené do dvora v drobném dílčím vnitrobloku. Zároveň je dům již součástí drobné zástavby nepravidelné východní fronty ulice Turinského. S tou, počínaje sousedním domem č. p. 274, kontrastuje protilehlá jižní fronta, tvořená rozměrnými budovami zámeckého komplexu. Pozemek i jeho okolí včetně náměstí je rovinné. Dům je patrový, obdélný, se sedlovou střechou, s hřebenem kolmým k východní frontě náměstí. Fasáda průčelí má různorodé nedokončené povrchy, v přírodní barvě užitých materiálů, v převažující šedé. Střecha je kryta keramickými taškami. Jižní rovina střechy je bez prostupů, v zadní partii severní střešní roviny se nachází při hřebeni komínová hlava obdélného průřezu, vyzděná z režných vápenopískových cihel. Doprovázená je výlezovým světlíkem, další čtvercový světlík přisvětluje půdu přibližně v polovině této střešní roviny. Průčelí obrácené do náměstí resp. ulice nese zbytky staršího architektonického členění, z kterého vyniká zejména balkon podpíraný třemi krakorci, dále původní proporce okenních otvorů v přízemí pod ním. Balkónová deska má hranu v horní polovině třikrát odstupněnou, rovněž čela konzol jsou konvexkonkávně profilované, zakončené římsičkami. Balkon nese zřejmě znovu osazené původní zábradlí z kovových snýtovaných prutů, zdobně stáčených. Horizontálně člení fasádu mezipatrová lizénová římsa, která přetrvala na podélném jižním průčelí, na západním je patrně překryta zateplením. Korunní podokapní římsa přechází přes nároží a odděluje tak trojúhelný štít. V jižní části má tato římsa dochovanou původní odstupněnou profilaci. Západní štítová fasáda je otevřena v přízemí dvěma okny, v patře jedním trojdílným s francouzským středním dílem s výstupem na balkon a ve štítu dvěma menšími okny se segmentovými záklenky. Jižní podélná fasáda má čtyři nepravidelné okenní osy, čtvrtou zleva v přízemí kryje zádveří obrácené k západu. Nová okna jsou jednokřídlá, šestitabulková, ve štítě čtyřtabulková.