kaple sv. Víta

Kaple sv. Víta se nachází ve střední části obce, při hlavní silniční komunikaci procházející obcí. Jedná se o neorientovanou stavbu vystavěnou nad obdélným, půlkruhově uzavřeným půdorysem. Před hlavní, k jihu situované průčelí kaple je předsazena půdorysně ustoupená předsíň. Loď s půlválcovou neodstupněnou apsidou jsou vyzděny z kamene, předsíň z cihel. Loď kaple je v obou bočních stěnách prolomena jedním obdélným, půlkruhově zaklenutým okenním otvorem. Okno je dřevěné, v záklenku loukoťově členěné. Kapli zastřešuje sedlová střecha přecházející nad apsidou v půlkuželové ukončení. Krytinou jsou eternitové šablony. Na hřebeni je vyneseno šestiboké otevřené oplechované tělo vížky, ukončené cibulí s hrotem, koulí a křížem. Ve vížce je zavěšen malý zvon. Celou stavbu obíhá profilovaná korunní římsa, která v hlavním jižním průčelí odděluje od stěny atikový trojúhelníkový štít, jehož korunu kryjí eternitové šablony. Na ose štítu, v jeho spodní části je zahlouben konchálně zaklenutý výklenek, do něhož byla vsazena nepůvodní malá kamenná soška Panny Marie Immaculaty. Štít je rozdělen v horní třetině vodorovným průběhem profilované římsky do dvou polí. Vstup do kaple z předsíně je obdélný, vymezený kamenným portálem.Uzavírají jej dřevěné dvoukřídlé dveře. Do předsíně se vstupuje pravoúhlým vchodem na ose její jižní stěny, dveře jsou dřevěná dvoukřídlá. Po stranách vchodu jsou úzká obdélná, půlkruhově zaklenutá okénka. Boční stěny předsíně jsou bez členění. Štít předsíně je obdobně jako štít kaple rozčleněn vodorovným průběhem profilované římsky do dvou polí. Hřeben sedlové, břidlicí pokryté střechy předsíně výškově nabíhá pod korunní římsu kaple.