oplocení

Oplocení vymezuje kolem kostela přibližně trojúhelnou plochu, jejíž severovýchodní roh je výrazně zaoblen, jižní mírně skosen a východní mírně zaoblen. Do severovýchodního rohu je proti hlavnímu vstupu vložena, po plochy vtažená, brána přístupná po schodišti. Plot je tvořen sledem mřížových polí, která jsou skládaná ze svislých tyček čtvercového průřezu, které jsou ve třech výškových úrovní spojované dvoustranně přikládanými a pronýtovanými pásky s oblými okrajovými profily. Tyčky jsou zakončeny špicí, přičemž se střídají tyčky zcela rovné a tyčky rovné, které jsou při horním konci elipticky prohnuté. Střední tyčka je vyšší, ukončená zdobnou špicí a jsou na ni připevněny postraní, zdobně zprohýbané, tyčky. Po stranách je pak uzavírána po jedné rovné tyčce, které je na horním konci ukončená segmentovým prohnutím vrcholící volutou. Severovýchodní brána je tvořena podobným principem, avšak značně zdobněji. Vlastní plot pak spočívá na kamenné podezdívce, vyzděné z lomového kamene krytého betonem. Výjimkou je zídka lemující schodiště k bráně, která je cihelná. Podezdívka na jihovýchodní straně má směrem k jihu a jihozápadní strana směrem k jihovýchodu kaskádovitě rostoucí korunu, která tak vyrovnává terén.