dvorní trakt

Jednopatrový dům je dvorním křídlem objektu č. p. 62. Má půdorys nepravidelného písmene „L“, západním průčelím směřuje k parkánům, východním do dvora. Východní průčelí je v přízemí i patře nesymetricky tříosé. První osou přízemí v pohledu zleva je obdélné okno, vedle něj jsou pak prolomeny dva taktéž obdélné dveřní otvory. Osami prvního patra jsou tři obdélné okenní otvory. Západní průčelí má v přízemí vlevo obdélné dveře a vedle nich dva obdélné otvory rozdílných velikostí (menší s jednotabulkovou výplní, větší s výplní dělenou klapačkou na dvě otvíravá křídla). V patře jsou v rytmu 2 – 2 čtyři okenní osy s novodobými dvoutabulkovými plastovými výplněmi členěnými falešnými příčlemi na tři tabulky (tvar „T“). Fasádní omítky jsou hladké, opatřené sytě modrým nátěrem. Zastřešení je tvořeno průnikem sedlové a pultové střechy, na východní i západní hladině jsou v jedné výškové úrovni osazena vždy dvě volská oka, další volská oka jsou na pultové střeše kolmého křídla. Krytinou jsou jednoduše kladené tašky bobrovky položené v šupinové skladbě na husté laťování.