dům

Jednopatrový dům na široké parcele se v uličním průčelí otvírá třemi, mírně segmentově stlačenými oblouky plochostropého loubí zpevněného lichoběžníkovými opěráky, za nímž jsou výkladce do provozoven. Patro má šest obdélných okenních os v rytmu 2 – 2 – 2. Novodobé plastové výplně rámují profilované šambrány, rytmus členění je podpořen systémem oddělujících pilastrů, vynášejících kladí hlavní římsy. Mezi první a druhou, třetí a čtvrtou a pátou a šestou osou je plocha zdobená třemi horizontálně orientovanými, nahrubo nahozenými, obdélnými, popř. čtvercovými poli. Mansardová střecha je hřebenem orientovaná souběžně s náměstím, její hmotu ve středu prostupuje těleso štítu se dvěma okny zasazenými do šambrán. Po stranách štítu je vždy po jednom pultovém vikýři s jednoduchou dvoukřídlou výplní. Střešní krytinou jsou maloformátové ploché pálené tašky. Fasádní omítky jsou – vyjma obdélných polí mezi okny – hladké, opatřené okrovým nátěrem dvou odstínů.