stodola

Původně průjezdní stodola je umístěna severně od obytného domu a je orientována okapní stranou vůči ulici. Předmětný objekt je součástí dvojité stavby, kdy stodoly sousední usedlosti na sebe těsně přiléhají a tvoří tak přirozenou hranici dvora. Objekt je výrazně obdélného půdorysu se sedlovou střechou s novodobou krytinou z asfaltového šindele. Vnější stěny jsou omítané s bílou povrchovou úpravou. Z dvorní strany je stěna prolomena širokými dveřními otvory, které jsou opatřeny novodobou výplní. Nad druhým vstupním otvorem z leva je prolomen segmentový prosklený světlík, z něhož lze odhadnout rozměry původního průjezdního otvoru. Střešní rovina je prolomena sérií střešních výklopných oken. Zadní průčelí obsahuje zaslepený vjezd naproti jednomu z novodobě upravených vstupů.