zvonice

Prostá dřevěná stavba čtvercového půdorysu, vystavěná na vyvýšenině v severovýchodním koutu církevního areálu. Zvonice stojí na vysokém soklu ze smíšeného zdiva, vyrovnávající svažitý terén. Vstup do zvonice je umožněn od jihu třístupňovým schodištěm. Vlastní stavba je tvořena trámovou konstrukcí se svislým bedněním. Zvonice je do všech stran prosvětlena trojicí segmentově završených okenních otvorů, nad nimi je centrálně menší kruhový otvor. Jižní průčelí je na osu otevřeno obdélným otvorem, chráněným pultovou stříškou. Zvonice je kryta nízkou stanovou stříškou. Jako krytina je použit eternit. Ve vrcholu střechy makovice a tepaný jednoduchý kříž s akantovými rozvilinami a hvězdou. Vnitřní prostor vyplněn ležatou stolicí s podpěrným středovým sloupem, rozdělenou na tři pole. Středová vaznice je určená k zavěšení zvonů.