litinový kříž

Na travnaté ploše severně od kostela stojí mezi stromy litinový kříž. Na nízkém dvoustupňovém kamenném plintu stojí patka ve tvaru rovnoramenného kříže. Z patky vyrůstá bohatě dekorovaný oktogonální dřík se čtyřmi volutovými křídly ukončený vyloženou profilovanou římsou. Na přední straně plastický minuskulní nápis. Vy všichni, / jenž vedle / jdete, / patřte, zda- / liž bolest / vaše, jako / bolest má. / Thr. c. 1. Na boční straně obdobně koncipovaný nápis Nákladem / FRANTIŠ / KA / SVOBODY / hodináře / v Brně / rodáka / zdejšího / L.P. 1869. Z podstavce vyrůstá vlastní kříž. Jedná se o latinský kříž s profilovanou dekorovanou patkou a atypickým zakončením břeven. Pod spojením břeven je zavěšeno pozlacené tělo Kristovo. Ukřižovaný je podán v obvyklém ikonografickém pojetí s dynamicky rozvlněnou rouškou. Hlava zdobená trnovou korunou je mírně nakloněna k pravému rameni. Za hlavou je umístěna čtyřsvazková gloriola. Ve vrcholu kříže je umístěna nápisová deska INRI.