měšťanský dům

Na náměstí naproti kostelu sv. Stanislava se nachází v uliční zástavbě stavební soubor měšťanského domu s dvorem. Patrová budova domu je vystavěna na obdélném půdorysu, orientovaném podélně ke komunikaci, a kryta mansardovou střechou. Jihovýchodní, uliční průčelí je členěno pěti osami, střední osa ve formě mělkého rizalitu je oddělena plochými pilastry zakončenými římsovými hlavicemi, nesoucími profilovanou korunní římsu rizalitu. Ve střední ose je symetricky umístěn průjezd zakončený půlkruhovým záklenkem s klenákem v ose, nad nímž je nika lemovaná štukovým rámem. Uvnitř niky je malba. Okenní otvory s profilovanými šambránami a zalamovanými nadokenními římsami s klenáky v ose mají dvojité okenní výplně, dovnitř otvíravé. Průjezd je zaklenut valenou klenbou s výsečemi, chodba valenou klenbou se zrcadly, místnosti v přízemí jsou zaklenuty valenými klenbami s výsečemi nebo jsou plochostropé. Na střeše jsou v úrovni mansardového patra nesouměrně umístěny tři střešní okna, orientovaná do ulice. V hřebeni střechy vystupují dvě mohutná komínová tělesa. Střecha je kryta vláknocementovými šablonami. Budova tvoří jihovýchodní křídlo dvora, ze dvou stran ohraničeného zdí a na severozápadní straně plotem, odděleného od navazující zahrady. Dvůr je zastavěn novodobými přístavky.