kamenný kříž

V centru obce ve svažitém terénu na zelené ploše vedle zvonice situovaný kamenný kříž. Kříž stojí na nízké základně chráněné kovovým plůtkem. Podstavec je tvořen nízkým soklem s vyžlabenými rohy, vysokým hranolovým středem s nízkými volutovými křídly, který je zakončený vyloženou profilovanou římsou na čelní straně segmentově zprohýbanou. Přední a zadní strana vyplněna mělkým rámem s vyžlabenými rohy. Na zadní straně datace ANNO 1803. Z podstavce vyrůstá vlastní kříž. Z kubické základny zakončený římsou s kombinací podbradku a podválku vyrůstá spodní břevno v polovině přerušený vyloženou profilovanou římsou. Nad římsou kříž s tělem Kristovým. Ve spodní části břevna reliéfy s podobojí a zdobným páskem. Robustní tělo Kristovo v obvyklém ikonografickém pojetí je oživeno dynamicky rozvlněnou rouškou. Hlava zdobená trnovou korunou je mírně nakloněna k pravému rameni. Nad hlavou je umístěn nápisová deska INRI. Kříž je polychromovaný.