kostel sv. Michala se zvonicí

Kostel sv. Michala se skládá ze dvou staveb – vlastního kostela a samostatně stojící barokní, později stavebně upravené zvonice. Kostel je románského stavebního původu. Prošel ale také výraznými gotickými, renesančními a barokními přestavbami. Gotickou stavební podstatu si dochovalo hlavně kněžiště, loď je ovšem dominantní barokní slohové podstaty. V kněžišti jde zvláště o velmi složitou žebrovou klenbu s hvězdicovým motivem. Kostelní loď je výraznou barokní stavbou, její vnější západní štít je v historickém stavebním pojetí dle kostela El Gesú postaveného Gicomem della Porta v Římě. Velmi hodnotný je také mobiliář kostela sv. Michala se sochařskou výzdobou – oltářní architektura, varhany a další prvky.