areál domu

Parcela domu byla zastavena od středověku, zřejmě již před rokem 1361. Z toho období se zachovaly minimálně meziparcelní zdi do úrovně přízemí. Do 2. poloviny 15. století pak lze zařadit základ trojdílné dispozice domu v přízemí i výškové členění. Další stavební úpravy proběhly v 1. polovině 16. století, baroku a v 19. století.Řadový dům, situovaný v severní frontě prostoru náměstí, postavený na hloubkově orientované parcele (osa J - S), na severní straně dobíhající k městské hradbě. Směrem do náměstí je dům orientován štítovou stranou. Střecha domu je sedlová, s polovalbou na jižní straně. Střešní krytinou jsou betonové tašky s "vlnou".Uliční-jižní průčelí je v přízemí i patře trojosé. První osu v přízemí zleva tvoří segmentově zaklenutý výkladec, vyplněný novodobou do šesti skelných tabulek rozčleněnou konstrukcí. Zbylé dvě osy tvoří segmentově zaklenuté vstupy, vyplněné dřevěnými novodobými dveřmi (oboje s výklopným nadsvětlíkem). Všechny tři otvory jsou lemovány až k úrovni terénu prostými pásovými šambránami. Horizontálním členícím prvkem mezi parterem a patrem je profilovaná kordonová římsa. Okenní otvory v patře jsou symetricky rozmístěny a jsou na výšku obdélné, lemované pásovými šambránami s lichoběžným klenákem ve vrcholu a vespod zvýrazněny podokenními římsami. Okna jsou novodobá, dřevěná, šestitabulková, dovnitř otevíravá. Vertikálními členícími prvky patra je čtveřice pilastrů. Lichoběžný štít od patra odděluje opět profilovaná římsa. Plocha štítu je prolomena dvojicí obdélných okenních otvorů, lemovaných prostými pásovými šambránami. Okna jsou dvoukřídlá, čtyřtabulková. Dvorní-severní průčelí je trojosé. V první ose v přízemí zleva se nachází vstup, střední osu pak tvoří široký obdélný okenní otvor, vyplněný trojdílným oknem. V patře trojice okenních otvorů s dvoukřídlými, šestitabulkovými, dovnitř otevíravými okny. Shodné výplně jsou nalezneme i v úrovni druhého patra, kde rytmus oken vychází z hrázděné konstrukce. Dvorní štít je bedněný z vertikálně kladených prken na sraz. Dispozičně jde v přízemí o hloubkový dvoutrakt. Přední-uliční část domu je zaklenuta segmentovými klenbami, střední a zadní díl valenými klenbami, v levém traktu s trojbokými výsečemi. Patro je v celém rozsahu plochostropé. Suterén je úzký valeně klenutý prostor, orientovaný S - J.Krov domu je novodobý.