dvorní trakt

Objekt na severní straně náměstí - před kostelem, ve dvoře na hradbách, přístupné průjezdem domu. Dvě zděné stavby spojené průchodem na hradby a kůlna na obdélných půdorysech s pultovými střechami. Postavené jsou severní stěnou na hradebním zdivu z pravidelných pískovcových kvádříků, které na východní stavbě jsou až do výše poloviny přízemí. Stavba západní je rozměrnější, zaujímá asi polovinu dvora,dvoupodlažní, na obdélném půdorysu s pultovou střechou, delší stěnou přistavěná k sousední ohradní zdi. Sklon střechy je do dvora, u hřebene je umístěný uprostřed stavby komín, krytina eternitové šablony. Na severním průčelí je v přízemí jedno okno v lích zdiva, dvoukřídlé, dělené na 8 tabulek, v patře je mírně za lícem zdiva novodobé okno trojdílné, do podkroví menší čtvercový otvor a ještě menší větrací nad ním. Východní část zadního traktu je zděná, na zhruba čtvercovém půdorysu, s pultovou střechou se sklonem do dvora. Obě stavby jsou spojeny pultovou stříškou krytým zděným průchodem na hradby, vlastní vstup na terasy pod hradbami je na úrovni dvora, s malou podestou a kamenným schodištěm pod hradby. Na stavbách jsou zbytky omítek, bez výzdoby. Ve dvoře jsou umístěny další kůlny s pultovou střechou.