dvorní trakt

Objekt na hradbách,ve dvoře domu č.p. 47/33, na severní straně náměstí. Ze dvora přízemní řadová stavba umístěná vnější, severní zdí na hradbách, se sedlovou střechou krytou taškami, krov ležatá stolice se středovou vaznicí. Ze dvora dvoje vrata do dílny a garáží. Podlaha v části dochovaná z dřevěných povalů. Východní polovina / dílna / je zaklenutá segmentovou valenou klenbou do traverz, západní polovina má zčásti dřevěný strop. který místy schází. Severní průčelí je dvoupodlažní, v suterénu je umístěná kotelna. V suterénu tři pravidelně rozmístěné okenní otvory, východní obdélný, uprostřed průčelí a na západní straně po jednom malém čtvercovém otvoru. V patře čtyři rozdílné okenní otvory, zjevně několikrát upravované. Východní obdélný, posazený na šířku, v západní polovině dva stejné, zhruba čtvercové otvory a upravený obdélný větší uprostřed. zdivo severní stěny je ve spodní části z pravidelných pískovcových kvádříků, v horní části z lomového kamene, zřejmě opuky. Záklenky oken a špalety jsou vyzdívané z cihel.