kostel sv. Víta

Jednolodní zděná stavba s nižším, trojboce trojboce uzavřeným presbytářem, s věží (v podvěží se sakristií) po severní straně. Střecha sedlová se lehce vytaženými štíty, zakončenými kamennými kříži, na presbytáři valbová, obojí s eternitovou krytinou, věž má střechu jehlancovou se štíty do čtyř stran, krytina - břidlice. Vnějšek neorománsky upravený, hladké omítky se světle okrovým nátěrem doplňují lisenové rámy s obloučkovým vlysem. Na severní straně při věži a na jihu proti němu vystupuje mohutný odstupněný opěrák. Okna lodi s půlkruhovými záklenky, barevné skleněné výplně z 19. století Na západním průčelí osový vstup s půlkruhovým tympanonem s neoslohovými dveřmi v zasklení tympanonu vročení 1878, nad ním rozetové okno. V závěru presbytář hrotitá okénka v hlubokých špaletách. Po severní straně lodi je zazděný hrotitý portál bohatě profilovaný oblouny a hruškovcem z 2. poloviny14. století. V něm je zazděn náhrobník Petra Hamzy ze Zábědovic (na Morašicích). Další náhrobníky jsou zazděny do stěn presbytáře: na jižní straně tři drobné náhrobníky morašické vrchnosti, na jihovýchodní straně jeden náhrobník s erbem, v závěru větší náhrobník (60x90 cm) opět Petr Hamza ze Zábědovic.