zámek

Původně trojdílná gotická tvrz o rozměrech cca 13 x 21 m (vybudována před r. 1543), pozdně renesančně upravená na stavbu čtvercového půdorysu o hraně 21 m (dochovány klenby v přízemí, sgrafito na severní stěně bývalé tvrze, ostění oken). Po požáru r. 1657 proběhla rozsáhlá rekonstrukce (úpravy interiéru prvního patra V části zámku - kaple s raně barokními dveřmi a neckovou klenbou, dva souběžné krovy). Velkolepě koncipovaná vrcholně barokní přestavba (kolem r. 1730?) nebyla dokončena - nově vzniklo celé západní křídlo zámku s honosnou fasádou obrácenou do návsi a čtyři krátká křídla v nárožích. Přízemí těchto křídel obsahovala otevřené lodžie, jimiž vedly vstupy do zámku. Interiér východního křídla zůstal zcela nedokončený a umožňuje pohled na zbytky renesančních period zámku se sgrafitovou fasádou (druhé patro tvořeno pouze obvodovou zdí). V interiéru je dochována řada barokních detailů (dveře, zábradlí, štuky, rokoková kamna). Strop velkého sálu v 1. patře se zbytky výmalby datované do r. 1766 s textem vztahujícím se k osobě Karla Tomáše Löwensteina. Volně stojící jednopatrová budova na půdorysu „H“ krytá valbovou a mansardovou střechou s bobrovkami, doplněnou zděnými vikýři. Hlavní, do návsi obrácené průčelí má 7 oken. V ose mělký rizalit v šíři 5ti os, ukončený nad hlavní římsou pavilónovým nástavcem krytý mansardou. Průčelí přízemí i patra člení nárožní pilastry, již jsou představeny plošným lisénovým rámům, do nichž jsou vložena okna na podokenních římsách, v patře doplněná rámy s uchy a obdélnými parapety. V přízemí v bočních křídlech jsou umístěny symetricky komponované portály se segmentovými záklenky, vložené mezi mělké pilastry, nesoucí do segmentu vypjatou římsou s masivním klenkem, která přechází v kordónovou římsu. Do dvora obrácené průčelí s krátkými křídly o 3x1 oken. ose jsou členěna obdobně.