kostel

Zděná omítaná jednolodní orientovaná stavba s obdélnou lodí a užším presbytářem se závěrem vystavěným na třech stranách pravidelného osmiúhelníka. Po severním boku hranolová věž na čtvercovém půdorysu s lehce zaoblenými nárožími, její přízemí využíváno jako sakristie; do koutu mezi severní stěnu lodi a západní zeď věže vložený obdélný schodišťový přístavek. Zdivo smíšené z lomového kamene a cihel; cihly užity zejména v pilastrech; v nárožích najdeme také v druhotné poloze opracované pískovcové kvádry se zbytky nátěrů. Střecha sedlová, nad presbytářem zvalbená, krytina tašky bobrovky; na věži nízký stan pobitý plechem. Průčelí člení svazkové pilastry s římsovými hlavicemi nesoucí zalamující se kladí, 3 páry oken lodi a 4 okna presbytáře vysoká v hlubokých špaletách se segmentovými záklenky. Hlavní jihozápadní průčelí s půlkruhově ukončeným půlkruhovým portálem vloženým do edikuly, vytvořené pilastry a profilovanou půlkruhovou archivoltou s vrstveným vrcholovým klenákem, dvoukřídlové dřevěné rámové dveře snad poč. 20. století.. Nad portálem zazděné okno se segmentovým záklenkem. Hlavní průčelí ukončuje volutový štít s trojúhelným tympanonem ve vrcholu; plochu štítu člení pilastry, mezi nimi uprostřed vložena nika s oválnými okénky po stranách. Po stranách a na vrcholu štítu kamenné koule. V ose severní stěny lodi umístěn další vstup, řešený obdobně jako v hlavním průčelí. Dvoupatrovou věž člení nárožní pilastry a ploché kordonové římsy, okna stejného typu jako v lodi.