kostel Jména Panny Marie

Zřícenina kostela stojí při JZ okraji obce v poměrně nevýrazné poloze, skrytá mezi vysokými stromy a hustými náletovými dřevinami. Po obvodě zdí vymezený prostor nejspíše bývalého hřbitova; v bezprostředním okolí dnes suť ze zřícených částí zdí. Podélné orientované jednolodí s věží v ose západního průčelí a s polygonálním presbytářem, k němuž na severu přiléhá sakristie spojená v části lodi s márnicí. Střecha nad lodí chybí, pouze na věži dochována jako vyšší osmiboký jehlanec a na presbytáři jako nízká sedlová střecha s plechovou krytinou. Márnice bez střechy. Průčelí lodi jsou hladká s profilovanou korunní římsou a s předsazeným soklem s kamenným vyžlabením na horní části. Okna lodi obdélná s půlkruhovými záklenky. V jižním průčelí je osazen gotický lomený portál s profilovaným kamenným ostěním. Presbytář hladce omítaný s nárožními kvádry, profilovaným soklem, lomená okna s hladkým ostěním jsou zčásti zazděna. Ve východní stěně sakristie drobné okénko s lomeným záklenkem, v líci osazeno ostěním vysekaným z jednoho bloku žuly. Třípatrová věž je hladká, členěná jen kordonovými římsami a na vstupní straně plochou bosáží, do které je vložen kamenný pravoúhlý portál - v nadpraží na konsolách osazen trojúhelný tympanon. V poslední patře věže jsou půlkruhová okna v obdélném vpadlém rámu.