měšťanský dům

Dům situovaný na nároží ulic na obdélném půdorysu. Přízemí o jednu okenní osu širší než 1. patro je propojeno prodlouženým úsekem pultové střechy. V přízemí v první ose pravoúhlý vstup se segmentovým záklenkem a tři pravoúhlé okenní osy s hladkými šambránami. V prvním patře tři okenní osy s pravoúhlými okny zdobenými hladkou šambránou. Všechna okna osazena v líci zdiva. Mezi druhou a třetí okenní osou drobný výklenech zdobený dřevěným ostěním. Korunní římsa nese mansardovou střechu, krytou šindelovou krytinou. K budově na levé straně připojen úsek zdi s branou do dvora s dvoukřídlými dveřmi. Brána ukončena profilovanou římsou nesoucí stříšku se zábradlím. Boční strana budovy v přízemní s dvakrát dvěma sdruženými pravoúhlými okenními osami. Střecha vymezena dvěma volutovými křídly, které spojují přístavbu s hlavním budovou. Redukcí mansardové střechy na pultovou byla boční strana v 1. patře otevřena dvěma pravoúhlými okenními osami nepravidelně rozmístěnými. V mansardové střeše okna tvaru volského okna. Dvorní fasáda hladká, členěná pouze pravoúhlými okenními otvory lemovanými hladkými šambránami.