měšťanský dům

Rohový jednopatrový dům s mansardovou střechou, krytou taškami a vikýři se sedlovými stříškami a obdélnými dvoudílnými okny. Zděný městský dům je o 3 × 8 osách na půdoryse písmene L. Vstupní průčelí má v krajní ose vpravo půlkruhovitě ukončený široký portál s kamenným, profilovaným ostěním a klenákem na vrcholu. Fasádu člení profilovaná kordonová a korunní římsa, podnož je jednoduchá, odstupňovaná, hladká. Okna jsou dvoudílná, spojená vždy po dvou do jedné ploché široké šambrány a pod jednu římsu – odstupňovanou – v ose s půlkruhovitým obloukem a volutami, v postranních osách záclonovité. V ose stavby nad bosovanými pilastry zvednut půlkruhovitě ukončený střešní nástavec. Boční fasáda má shodně řešena okna s římsami v patře, v přízemí malá okénka různých velikostí. Fasáda ve dvoře o 5 okenních osách v patře, má v přízemí půlkruhovité arkády; okna jsou šestidílná, obdélná. Fasáda hladká, ukončená podstřešním fabionem. Mázhauzy, v přízemí sklenuty valenou klenbou se vstřícnými lunetami, ústí do dvora; vlevo dveře do dvou místností, plochostropých s okny (2) na náměstí, 2 do boční fasády.