měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům s dvouosým neobarokním průčelím z roku 1895. V přízemí na pravé straně oválně zaklenutý klasicistní vstup. Třetí patro půdní s malými okny. Dispozice domu značně složitá, hloubkový dvoutrakt. Do dvou třetin hloubky domu probíhá na pravé straně užší chodbovitý prostor. Vpředu je plochostropý, na středu domu polokruhově valeně klenutý. Vlevo vpředu plochostropá síň předělená příčkou, jejíž strop je obohacen štukovým stropním zrcadlem s vykrajovaným profilovaným rámem. Prostor je ukončen pilířovým monumentálním schodištěm do pater klenutý plackami a valenými klenbami. V zadním traktu přechází chodba na levou stranu domu, kde je zaklenuta plackami. po její pravé straně plochostropá místnost opět se štukovým stropním polem. Jádrem dispozice horních podlaží jsou schodišťové síně, v prvním patře s plackovými klenbami. Sklepy se rozkládají pod celým domem. Vpředu mají charakter barokní současný s výstavbou nad terénem, zadní sklep je zřejmě starší. Ve dvoře jednopatrové zadní a pravé křídlo s klasickými pavlačemi. V době průzkumu byla obě křídla nepřístupná, mají výrazně archaický charakter. Obě v roce 1834 již existovala.