měšťanský dům U bílé růže

Třípatrový řadový objekt s pětiokým pozdně barokním průčelím, plasticky členěným v prvním a druhém patře bohatými supraportami. Třetí patro je nižší. V přízemí za plochostropým loubím se nachází po pravé straně výsečově klenutá síň se vstupem pro pěší, odděleným kruhovým sloupem. Dozadu pokračuje polokruhově klenutý průjezd, ke kterému přiléhá při dvoře prostor s žebrovou pozdně gotickou klenbou. V levé části přízemí se nachází prostory polokruhově klenuty. Valené sklepy se nachází pouze pod levou částí objektu. Na dvorní fasádě v prvním a druhém patře se zachovaly renesanční klenby s arkádou, podepřenou pískovcovými toskánskými sloupky. Na dvorní fasádě je zachováno i goticko-renesanční kamenné ostění širokého okna z doby kolem roku 1500. V předním traktu prvního patra se nachází malované trámové stropy ze 17. a 18.stol. Ve dvoře je postaveno jednotraktové dvoupatrové renesanční křídlo, navazující na křídlo otočené směrem k severu. Patra jsou plochostropá. Prostory do dvora jsou klenuty valenou klenbou s bočními lunetami. Místnost v přední části si zachovala jednoduchou geometrickou hřebínkovou síť, zadní příčná místnost je klenuta renesanční hřebínkovou klenbou. Na dvouramenném schodišti je druhotně osazen renesanční pískovcový portál, zdobený podválkem a perlovcem, v patře překlad, zdobený plastikou hlavy fousatého muže a palmetami. Na chodbě v patře je osazen pískovcový renesanční erb.