kočárovna

Jedná se o patrovou zděnou (z lomového kamene) hladce omítnutou budovu postavenou na obdélném půdorysu orientovaném ve směru východ – západ pod sedlovou střechou krytou pálenými bobrovkami dvojitě na řídké laťování. Fasády jsou členěny soklem a profilovanými římsami kordonovou a korunní. Hlavní severní podélné do dvora obrácené průčelí je šestiosé, v přízemí má plochým segmentem zaklenuté brány jednotlivých kočárových stání, které mají novodobá dvoukřídlá ven otvíravá levá plechová vrata osazená v mělkých nikách. V patře jsou zhruba čtvercová segmentová dvoukřídlá čtyřtabulková (tabulky dnes nejsou skleněné, ale jsou z neprůsvitného materiálu) ven otvíravá okna osazená v líci fasády, ve 2. a 5. ose jsou místo nich nákladové, též segmentové, otvory s dovnitř otvíravými dveřmi osazenými v hlubokých špaletách. Východní boční štítové průčelí má pouze v přízemí dvě poměrně úzká jednokřídlá třítabulková dovnitř otvíravá okna osazená v hlubokých špaletách opatřených mřížemi. Mezi nimi drobný přístavek skříňky asi elektroinstalace. Trojúhelný štít je z cihel, krytý na plocho kladenými cihlami. Jižní podélné průčelí bylo původně šestiosé (okno v 6. ose je dnes zazděno) a je bez soklu a kordonové římsy. Okna pouze v přízemí jsou nízká dvoukřídlá dvoutabulková dovnitř otvíravá osazená v hlubokých špaletách opatřených mřížemi. Mezi 1. a 2. a mezi 5. a 6. osou prostupují okraj střechy tahové komíny z cihelného režného zdiva. Západní stranou přiléhá kočárovna k jízdárně.