brána (u kočárovny)

Pilířová brána stojí při jihovýchodním nároží kočárovny. Na severní straně brána odděluje dvůr sevřený domem čp. 5 na severu, jízdárnou na západě a kočárovnou na jihu od zámecké zahrady II. V současnosti je z brány zachován v úplnosti pouze západní pilíř, z východního možná do nedávna stála pouze patní část, přičemž je pravděpodobnější, že se jednalo o nové cihelné zdivo. Západní pilíř je hladce omítnutý postaven ze smíšeného zdiva na obdélném půdorysu s pravoúhlým odsazením na boční východní straně pro osazení nedochovaných vrat, které se otvíraly na jih do zámecké zahrady II. Pilíř má na severní straně úzkou poměrně vysokou niku půlkruhového půdorysu zaklenutou konchou, jižní strana je ozdobena velkým obdélným hrubě omítnutým zrcadlem. Korunu zdiva pilíře kryje z cihel vyzděná deska v podobě jakési stupňovité pyramidy o pěti stupních.