venkovský dům

Přízemní částečně roubené stavení, ve 20. století nevhodně obloženo prkny (mimo jižní stěny) s betonovým zápražím na západní staně. Severní stěna opatřena sdruženým oknem, okna zdvojená, dvoukřídlá, vnější otvírána ven, s profilovanou svrchní zárubní. Lomenice dělena do dvou pásů, ve spodním bedněna svisle v horním do stromečku. Pod kabřincem záklopové prkno, dnes zcela nečitelné. Západní stěna dvojosá, okna dělena písmenem T, zdvojená, vnější otvíraná ven. Mezi okny, jižněji, vstup do objektu novodobými dveřmi. K jižní stěně přistavěn novodobý bedněný záchod. Stěna opatřena oknem podobného typu jako okna západní stěny. Lomenice bedněna svisle s latěmi, ve střední části novodobé dveře. Východní stěna trojosá, severní okno typově shodné s okny severní stěny, jižnější novodobé, jednokřídlé, otvírané dovnitř. Střecha sedlová s polovalbou kabřince, krytinou vlnitý plech, krov nepřístupný. Interiér: Vstup ústí do drobné chodby, odtud severně i jižně vstup do světnic přes celou šířku dispozice, východně zděná (pův. topeniští) část objektu, zděná i část východní stěny, novodobě, částečně z porobetonových tvárnic. Nepodsklepeno.