palác

Rozsáhlý čtyřpatrový čtyřkřídlý objekt se zvýšeným přízemím a suterénem. Neorenesanční fasáda o 13 osách, horizontálně vrstvené patra s obloukovými okny a dominantním sloupovým portikem. Portál edikulového typu s polokruhovou archivoltou zdobenou listovcem, vejcovcem, perlovcem a volutovým klenákem, ve cviklech s alegorickými okřídlenými postavami v nadživotní velikosti. Vyšší patra, svíraná nárožní bosáží, jednotí rozmanitou výzdobu (girlandy z květů a ovoce, lví masky v klenácích, ženské okřídlené figury ve vysokém reliéfu a vavřínové věnce ve cviklech) a jednotlivé architektonické články. Balkon v 1. p. usazený na římse portiku, zalomené do římsy kordonové, je chráněn balustrovým zábradlím. Architektonicky redukované 3. p. v podobě arkád a balustrová atika, dosedající na korunní římsu podtaženou zubořezem vyvažují hmotové proporce. Průčelí dvorních křídel mají silně zjednodušenou podobu hl. průčelí a průčelí křídel z 2. dvora mají zredukovaný vzhled ve stylu moderny. Střecha nad hl. a příčným křídlem je sedlová, nad bočními pultová. Hl. křídlo je třítraktové s monumentálně řešeným vestibulem a síní o výši dvou podlaží, s reprezentačními vyrovnávacími schodišti (kamenné kuželkové zábradlí), další dvě tříramenná schodiště na konsolových konstrukcích s mezipodestami a litinovým zábradlím. Zachovány uměleckořemeslné detaily: ve vstupní části stylová lucerna, při schodištích ozdobné kovové sloupky s lucernami, štukové stropy, dřevěné deštění oken a dveří, barevné vitráže v oknech při chodbách a schodištích.