hrad

Jádrem dispozice je nevýrazně obdélný donjon (věž); po výšce rozdělený asi na 3 nadzemní podlaží a sklepy. K Z a S straně donjonu přiléhá západní a severní křídlo; vnější SZ nároží v rozsahu přízemí zaoblené; po jižní straně donjonu další křídlo, které je ale od průčelí mírně odsunuté. Všechna křídla mají 2 nadzemní podlaží. U východní fasády donjonu obdélný přístavek se schodištěm do patra; před východní fasádou přístavku ještě obdélná předsíňka kryjící vchod do sklepa. V jižním křídle průjezd. Střechy všech křídel valbové o různém sklonu; hřebeny v nestejné výšce; střecha západního křídla ukončená na severu polovalbou; krytina z bobrovek; na části jižního křídla eternitové šablony; komíny omítnuté; několik pultových vikýřků a poklopů; uprostřed střechy jižního křídla velký vstupní sedlový vikýř. Omítky všech fasád štukové a bez členění. Ve zdivu převažuje lomový kámen; lokálně cihelné vysprávky nebo přezdívky. Na jižní fasádě prolomen široký portál do průjezdu; záklenek půleliptický. V přízemí 3 obdélná okna. V patře 4 shodná okna. Na západní fasádě je v pravé části vstup do přízemí; stlačený záklenek kamenný. V přízemí 4 okna; železné překlady. Vlevo do přízemí ještě drobné kruhové okno. V patře cca čtvercová okna. V levé části v patře ještě jedno vyšší pravoúhlé okno. V pravé části a v úrovni patra vysazený obdélný arkýřek; pultová stříška; kamenné konzoly mají zaoblené čelo; na výšku obdélné okénko. Východní fasáda jižního křídla má v přízemí i patře po dvou oknech. Ve střední části opěrný pilíř s pultovou stříškou. K jižním boku ústupku průčelí přisazený přístavek s pultovou střechou. Severní fasáda jižního křídla s mírným půdorysným ústupkem. V pravé části široký vstup s téměř půlkruhovým záklenkem z cihel; boky ostění kamenné; otvor částečně redukovaný cihelnou dozdívkou. V přízemí 4 okénka; v patře 5 různě velkých oken; u většiny oken nové železné překlady. Při pravém okraji v patře vstup na balkón; má zděné ostění a segmentový záklenek. Ve střední partii fasády a v úrovni patra vyklenutý prampouch směřující k donjomu; stlačený oblouk z cihel; u jižní patky má pětibokou výseč; sedlová stříška krytá bobrovkami. Z východní fasády západního křídla se uplatňuje pouze úzký pás při jižním okraji. V přízemí obdélný vstup v nice sklenuté cihelným segmentem. V patře balkón nesený třemi dřevěnými trámy; zábradlí prkenné; shora balkón chrání pultová stříška s plechovou krytinou. Vstup na balkón má zděné ostění a segmentový záklenek. Východní fasáda severního křídla má při levém okraji masivní opěrák s šikmým čelem. Severní fasáda severního křídla má v levé části a v úrovni patra vodorovný ústupek. Vpravo do přízemí obdélné okénko se zděným ostěním. V patře 4 okna s omítnutým ostěním; 2 z oken mají před ostěním zešikmenou špaletu lemovanou cihlami. V pravé polovině vysazený v patře arkýřek; stříška pultová; konzoly kamenné se zaobleným čelem; 4 okénka s kamenným ostěním. Lichoběžný štít západního křídla provedený ze svisle kladených prken; v ploše 2 malá obdélná okénka. Donjon má nízkou valbovou střechu s eternitovými šablonami. Korunní římsa zděná s maltovým fabionem. Omítky fasád štukové a bez členění. Jižní fasáda má v 1. patře obdélný vstup; ve 2. patře nepravidelné okno. Těsně pod korunní římsou okénko. Východní fasáda opatřena ve 2. patře v levé části štěrbinovým okénkem; ostění z lomového kamene. V pravé části ve stejné úrovni obdélné okno s cihelným segmentovým záklenkem. Do podkroví ústí pravoúhlé okénko narušující korunní římsu. Přístavek u východního průčelí má pultovou stříšku s plechovou krytinou. Zdivo stěn hladce omítnuté; žádné členění. Zdivo cihlokamenné. Na jihu pravoúhlý vstup v širší segmentem sklenuté nice. Od východu interiér osvětlený třemi obdélnými okny s cihelným ostěním. Při pravém konci východní fasády široký otevřený průchod se stlačeným cihelným záklenkem. Předsíňka před vchodem do sklepa má sedlovou stříšku; zdivo stěn lomové; vstup má cihelné ostění a segmentový záklenek ze stejného materiálu.