měšťanský dům

Jednopatrový řadový dům na hloubkové parcele, se čtyřosou fasádou zelené barvy s bílými architektonickými prvky. Přízemí je prolomeno dvěma oblouky loubí s polokruhovými záklenky, které dosedají na pilíře s masivními hranolovými sokly a plochými hlavicemi. Záklenky jsou lemovány plochým ostěním ve štuku s lichoběžníkovým klenákem ve vrcholu. Na klenáky navazuje profilovaná kordonová římsa, oddělující patro. Na římsu dosedají obdélná zrcadla parapetních výplní a na ně profilovaná parapetní římsa. Okna jsou osazena do fasády hladce, jsou členěna na čtyři tabulky. Vertikální členění patra zajišťují mezi okny pilastry s hlavicemi ozdobenými festonem. Pilastry nesou průběžnou zubořezovou naodokenní římsu, nad kterou jsou další profilovaná obdélná zrcadla - po jednom v každé okenní ose. Atiku odděluje profilovaná korunní římsa. Uprostřed atiky se zvedá vyšší střední část s osazeným šestitabulkovým oknem, završená segmentovým nástavcem. Ke střední části přiléhají rovné krajní úseky rozčleněné širokými krátkými pilastry s výplněmi svázaných oválů, orientovaných výškově. Na krajích atiky jsou umístěny pískovcové koule. Zadní průčelí domu má bílou omítku, z boku do dvorku za domem čp. 118 je jednoosé, dozadu dvouosé. Šambrány oken jsou ploché. Valbová střecha domu je kryta eternitem v přední části a nad střechou do dvora, s půdní vestavbou jsou položeny drážkové tašky. Dvorek je vydlážděný.