městský dům

Řadový dům hloubkové dispozice s tříosým průčelím do ulice Boženy Němcové. Fasáda má špinavě okrovou barvu, omítka opadává a odhaluje cihelné zdivo objektu. Okna přízemí mají po čtyřech tabulkách, v patře po šesti. Atikové patro je prolomeno třemi obdélnými okénky, dělenými do čtyř tabulek. Všechna jsou vsazena do plochých šambrán. Přízemí má ve třetí ose prolomen pravoúhlý vstup do domu s pískovcovým portálem, natřeným zelenou barvou. Ostění je na okrajích zdobeno rytými linkami a jsou v něm osazeny jednokřídlé dveře z 19. stol s nepůvodní klikou. Ve spodní části mají diamantový řez v obdélném zrcadle a nad ním otevřený otvor se segmentovým záklenkem, opatřený kovanou mříží. Patro od přízemí odděluje profilovaná kordonová římsa, pod okny patra probíhá jednoduchá parapetní římsa. Nad okny se uplatnily přímé suprafenestry. Průčelí zakončuje profilovaná korunní římsa. Dvorní průčelí má tři okenní osy na hlavní budově. Na dvorním křídle je pět okenních os. Šestitabulková okna jsou osazena do fasády hladce. Dvorek je vybetonován. Sedlová střecha s hřebenem souběžným s průčelím navazuje na pultovou střechu zadního domu, krytou plechem. U čela domu je místnost s trámovým stropem a vedle ní při levé parcelní zdi probíhá chodba do dvora. Zbytek domu nezpřístupněn. Dr. Wagner