městský dům

Jednopatrový řadový dům s rovnou atikou a o sedmi okenních osách do náměstí spojuje pod jednou fasádou dva starší objekty. K levé části je ve dvoře připojeno dlouhé nižší zadní křídlo se čtyřmi okenními osami. Hrubozrnná omítka hlavního průčelí ve dvou tónech šedé barvy je doplněna bílými architektonickými články. Ve třetí a sedmé ose přízemí jsou vstupy do objektu. Pravý má segmentově zaklenutý pískovcový portál s vystupujícím klenákem a plochými římskami. Ostění má ve spodní třetině nepůvodní doplňky - oblamuje se zde sokl. Ostatní okenní osy přízemí zabírají polokruhově zaklenuté okenní otvory s plochým štukovým ostěním záklenku, které je mezi jednotlivými osami propojeno krátkými horizontálními úseky. Osazená okna jsou půlená s oddělenou polokruhovou horní částí. V patře i na atice pravoúhlé okenní otvory. V patře s okny typu T - třetí okenní osa je slepá, na atice jsou okna čtyřtabulková. Horizontálně fasádu člení plochý pás omítky, zakončený malou parapetní římsou oken prvního patra, spojená plochá supraporta pro všechna okna prvního patra. Výrazná profilovaná parapetní římsa oken atiky a korunní římsa, která se oblamuje kolem hlavic pilastrů na atice. Ty člení atiku vertikálně mezi jednotlivými okenními osami. Dvorní průčelí i dvorní křídlo jsou omítnuty hladkou žlutou omítkou. Dvorní průčelí má atiku prolomenou pěti pravoúhlými okenními otvory. Dům je zastřešen dvěma valbovými střechami, krytými pálenými taškami. Dvorní křídlo má rovnou střechu. Krovní konstrukce nová.