měšťanský dům

Jednopatrový nárožní dům o třech okenních osách do náměstí a devíti osách bočního průčelí. K protějšímu domu je rozepřen třemi prampouchy, krytými šindelem. Vstupní průčelí je opatřeno dvěma oblouky podloubí na čtverhranných omítaných pilířích, které se směrem dolů rozšiřují. Podloubí je sklenuto křížovou hřebínkovou klenbou. Záklenky podloubí jsou rámovány profilovanými šambránami s plochými klenáky s vpadlým okrajem ve vrcholech. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa, na kterou nasedají parapetní výplně oken prvního patra s obdélnými zrcadly. Okna jsou pravoúhlá, šestitabulková, v profilovaných šambránách s jednoduchým parapetem. Nad okny jsou zalamované římsové suprafenestry a mezi nimi a okenním otvorem je plochý pás s reliéfně vystupujícími obdélníky, ukončenými kapkami, které jsou vždy na okrajích. Nad prvním patrem obíhá korunní římsa, složená z plochého pásu na fasádě a profilované vystupující části. Barevnost fasády světle růžová, architektonické prvky bílé. Boční fasáda je rozdělena omítku na dvě části. Přední se čtyřmi okenními osami mezi prampouchy je stejné barevnosti jako fasáda do náměstí. Zadní část má v přízemí šedou a v patře zašlou zelenou omítku. Čtyřtabulková okna jsou umístěna v 1. až 5. ose patra a v 7. až 9. ose přízemí. Dvoutabulková jsou v patře v 6. a 7. ose a šestitabulková v 8. a 9. ose patra. Vstup do domu zajišťuje pravoúhlý vchod nečleněným pískovcovým portálem s vyřezávanými dvoukřídlými dveřmi (snad z 19. st.) ve 4. ose bočního průčelí. Zadní průčelí do Mariánské ulice má přes celou šířku dřevěnou pavlač se třemi osmitabulkovými, vysokými okny. Pod pavlačí je v přízemí pravoúhlý vchod s jednokřídlými, typovými dveřmi. Na zadní průčelí navazuje dvorek, obehnaný cca 2 m vysokou zdí, která je prolomena dvoukřídlými moderními vraty. V předním traktu je přes celou šířku přízemí místnost klenutá segmenty do traverz. Střecha valbová, krytá pálenými taškami.