hájovna

Objekt myslivny vznikl ze zřícenin tvrze na počátku 19. století. Jedná se o objekt na obdélném půdorysu, nepodsklepený, zastřešený valbovou střechou. Střecha krytá pálenou taškou - bobrovkou. Objekt je vystavený na samotném okraji akropole, na vyrovnávací podezdívce nestejné výšky, tedy od 40 cm do dvou metrů. Veškerá okna v objektu jsou dvoukřídlá, šestitabulková v malovaných šambránách žluté barvy. Východní průčelí : podél celého průčelí probíhá kryté chráněné zápraží vytvořené větším přesahem střechy spolu a ohrazením, vytvořeným dřevěnými vyřezávanými sloupky a zdobným bedněním asi metr vysokým. Průčelí je trojosé, v krajních osách okna, ve střední ose je vchod ve výrazně vystupujícím portálu, segmentově zaklenutém, v horní části zdobeném lidovými květinovými motivy. Nade dveřmi rovněž v lidovém ornamentu letopočet 1828. Dveře původní, svlakové, z šikmo kladených prkem, v dřevěném ostění, původní kování i klika. Ve střeše je nad čelně pravou okenní osou vikýř. Jižní průčelí : trojosé, sokl omítaný a natřený sv. modrou barvou, ve všech osách okna, dvoukrídlá, šestitabulková. Západní průčelí : trojosé, okna opět dvoukřídlá, šestitabulková, sokl kamenný neomítaný. Severní průčelí: bezosé, ve štítě s malovaným erbem Dobříkovských z Malejova a letopočtem 1480 - 163.