Klofáčova vila

Tvrziště získal na počátku 20. let 20. století tehdejší významný politik Václav Klofáč. Ve východní části tvrziště chtěl původně nechat vystavět chalupu, coby letní byt. Tehdejší památkový úřad však s plánovanou podobou nesouhlasil, proto architekt Svorkovský navrhl tuto podobu víkendové vily. Jedná se o objekt na zhruba čtvercovém půdorysu, se sedlovou střechou doplněnou na každou stranu vikýřem, nepodsklepený, omítky barevně ladědé do zelena a bíla. Východní průčelí : stejně jako na protějším objektu myslivny, před celým průčelím probíhá krytá veranda, vytvořená větším přesahem střechy a zdobným bedněným plůtkem se sloupky, stěny jsou pokryty pergolou, k verandě vedou dva pískovcové schůdky. Vstup je ve středu průčelí, kazetovými původními dveřmi. V ose dveří je ve střeše vikýř s ozdobným atikovývm štítkem uprostřed s kruhovým okénkem. Západní průčelí : trojosé, zprava dvě okna dvoukřídlá nehoře s větračkami, vlevo sdružená dvě okna dvoukřídlá šestitabulková. Všechna okna mají místo šambrán dřevěné rámování. Ve střeše vikýř stejný jako naproti. Jižní průčelí : přízemí trojosé, zprava sdružená tři okna dvoukřídlá šestitabulková, následují osy v kterých je po jednom okně. Šambrány jsou zase nahrazem dřevěným rámováním. Vě štítě dvě okna dvoukřídlá šestitabulková s dřevěným rámováním, úplně nahoře pak kruhové okénko. Severní průčelí : pětiosé, v postranních osách okna viz. výše, ve středu tři drobná okénka, nad nimi pak ve štítě trojce oken s parapetem umístěným níže. Interiér : na jih umístěna velká místnost s dřevěnou podlahou.