hřbitovní kaple sv. Michaela

Kaple je orientovaná, k poměrně široké obdélné lodi přiléhá výrazně užší kněžiště s mělkým trojbokým závěrem, západní nároží lodi jsou lehce zaoblena. Stavba je provedena z lomového kamene, omítnutá. Střecha sedlová, nad presbytářem s valbami, krytá bobrovkami, v západní části hřebene nese osmibokou věžičku. Fasáda je hladká, na presbytáři zcela bez členění, stěny lodi člení pilastry s toskánskými hlavicemi, doplněné čabrakami. Korunní římsa pouze na lodi - jednoduše profilovaná, na západním průčelí kryta prejzy. Západní průčelí řešeno bohatěji - v krajních polích mezi pilastry s ionskými hlavicemi jsou vloženy výklenky půlkruhového půdorysu v šambráně s vrcholovým klenákem, sklenuté konchou; v ose západního průčelí pravoúhlý portál s omítkovým ostěním a výraznou lištovou šambránou, nad ním naležato oválné okénko na kruchtu. Západní průčelí vrcholí barokním štítem s volutovými lehce projmutými křídly, zakončeným segmentovým štítkem. Ve středu štítu malba světce, orámovaná šambránou kasulového typu. Okna lodi vysoká s půlkruhovým záklenkem, vložená ve zdvojených lištových šambránách s vrcholovým klenákem, ne bocích presbytáře po jednom na výšku oválném okně. a) Möllerovská kaple Zděný přístavek pohřební kaple, vybíhající ze severního průčelí lodi, krytý nízkou sedlovou střechou s valbami nad stěnami závěru, krytinou je měděný plech. Sokl není proveden, korunní římsa plynule přechází z lodi. Všechny stěny členěny výraznými lisénovými rámy, v Z a V stěně kruhové okno. Ve stěnách závěru v půdorysu segmentové výklenky s mušlovitou konchou, ve stěnách osazeny pamětní desky a jeden náhrobek.