venkovská usedlost

Uzavřený vierkant s množstvím stodol je situován mimo hlavní komunikaci při jižním okraji vesnice, na lehce vyvýšeném místě. Patří k nejrozsáhlejším usedlostem v okolí. K příjezdové cestě směrem na severovýchod se otáčí vlevo štítem obytného stavení s průjezdem zakončeným stlačeným segmentovým obloukem, vpravo pak štítem stodoly. Usedlost byla využívána pro obytné a hospodářské účely, otec dnešního majitele patřil k největším hospodářům ve vsi, zaměstnával lidi za mzdu i za deputát, měl vůbec první mlátičku v okolí. Než byl v usedlosti zřízen byt, rodina bydlela v malém domku na jih od usedlosti, který už dnes vlastnicky k objektu nepatří. Dnes je dům obýván pouze v části obytného stavení, zbývající části jsou bez využití.