usedlost

Rozlehlá uzavřená tříkřídlá usedlost čp. 10 je situována na návsi, v dominantní poloze na východní straně návsi. Návesní průčelí usedlosti je tvořené vstupní bránou navazující na podélné přízemní obytné stavení souběžné s návsí. Na bránu navazuje z druhé strany štítově orientovaný sousední objekt, který uzavírá dvůr čp. 10 z jižní strany. Prostorný mírně lichoběžníkový dvůr je obestavěn od východu podélnou stodolou a od severu hospodářskými objekty — stájemi a patrovým špýcharem. Mezi podélným obytným stavením a sýpkou je ulička, ze které je přístupný polozapuštěný sklep při severním štítu obytného objektu. Ulička je ukončena brankou do zahrady při silnici. Zahrada je oplocena drátěným pletivem, které v části při sklepu přechází v kamennou ohradní zeď s otvorem do sklepa.