fara

1) fara 2) stáje 3) stodola 4) hospodářský objekt I. 5) hospodářský objekt II. 6) brána 7) ohradní zeď. Areál fary se nachází blíže východnímu okraji obce pod kostelem sv. Mikuláše, rozložen ve svahu spadajícím k západu a jihu. Farní patrová budova (1) z r. 1758 je situována v jihozápadním cípu areálu, který po obvodu vymezuje ohradní zeď (7). Hlavní vstup od jihu barokní branou (6), zadní brána s brankou (7) je prolomena v SV nároží areálu. Ve východní části farní zahrady naproti věži kostela sv. Mikuláše stojí ruina bývalé fary, později využívaná jako stáje (2). Stodola (3) a dvojice drobných hospodářských objektů (4,5) uzavírají areál fary na hraně svahu na severu. Dnes jsou všechny hospodářské objekty dochovány pouze v ruinách. V jihovýchodním cípu areálu (ppč. 51) před západním průčelím kostela pravděpodobně stával starší objekt, patrně s torzem středověkého sídla.