socha sv. Judy Tadeáše

Plastika stojí na západní straně Rooseveltova mostu, druhá ve směru od centra. Na čtyřbokém hranolovém podstavci ukončeném výraznou, jen dole střídmě profilovanou římsou, stojí světec v řasnatém rouchu s odhaleným pravým ramenem. Bosé nohy jsou obuty v římské opánky, vázané na nártu. Tělo esovitě prohnuté s vahou na levé noze, pravá noha mírně nakročena. Pravá ruka v lokti ohnuta přidržuje knihu a opírá se o kyj. Levice je ve vzrušeném gestu vztyčena před tělem. Hlava s dlouhými vlnitými vlasy a plnovousem stočena v mírném záklonu k levému rameni. Na zadní stěně fragmentu architektury pod kyjem světce sekaná signatura autora a letopočet: „OPUS // LAZARI // W: // 1745“. Materiál: pískovec. Výška sochy cca 200 cm.