fara

Patrová, nepodsklepená stavba obdélného půdorysu zakrytá mansardovou střechou s plechem. Hlavní, vstupní průčelí směřující k severovýchodu je symetrické, pětiosé. Omítaná fasáda dříve s lisénovým řádem (viz zahradní průčelí) je zjednodušená, členěná jen soklem a profilovanou korunní římsou. V obou podlažích jsou prolomena obdélná okna v kamenném stuhovém ostění s uchy, zdvihem nadpraží a s výrazněji profilovaným parapetem, v nich novější dvojitá okna, v přízemí mezi okny provlékané, také však nově osazené mříže. Mezi pravidelně rozmístěná okna je ve střední ose vložen jediný vstup do objektu v obdélném kamenném portálu s vnější stuhou, uchy a zdvihem, v nadpraží s letopočtem 1773. Vstupní dveře dřevěné, rámové, novější. Nad vstupem je úrovni oken patra zahloubena nika s obloukovým zakončením, bývala zde umístěna soška sv. Jana Nepomuckého. Tři střední osy završuje v úrovni dolní části střechy omítaný tympanon s profilovaným rámem. Zadní průčelí s pěti okenními osami, v obou bočních průčelích jsou dvě okenní osy. Okna jednotné velikosti jsou osazena v kamenných ostěních, v přízemí mezi okny mříže.