měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům na původní gotické parcele. Objekt je podsklepen jedním sklepem přístupným z prodejny v přízemí a situovaným podél uliční čáry. Přízemí je jednotraktové, zaklenuté valenou klenbou s pravou boční vstupní chodbou, navazující na schodiště do patra. Patro je jednotraktové se středním traktem rozděleným na schodiště do patra a přístupovou chodbu. Místnosti jsou plochostropé s odkrytými profilovanými dřevěnými trámovými stropy. Krov je obytný, tvořen hambálkovou soustavou, střecha je sedlová se zděným štítem do dvorku a polovalbou, otočenou k uliční fasádě, zakrytou štítem. Dvorní fasáda je dvouosá jednoduchá, uliční fasáda je dvouosá, eklektická z roku 1888. Přízemí je novodobé s prosklenými klasicistními pískovcovými portálky, zaklenutými stlačeným obloukem. Přízemí je od patra odděleno profilovanou římsou. Fasáda v patrech je hladká, bohatě jsou profilovány štuky kolem oken. Okna v prvém patře jsou zdobena trojúhelnými nadokenními římsami. Nadokenní i podokenní římsy v druhém patře jsou rovné . Atika je osvětlena jedním na střed umístěným obdélným okénkem, zakončena dvojitou, předsazenou římsou.