kostel sv. Jana Evangelisty

1) kostel sv. Jana Evangelisty 2) Kolowratská pohřební kaple 3) pamětní kříž 4) ohradní zeď s branou Kostel je umístěný při východním okraji městečka v nevýrazné poloze, usazený na vodorovnou plošinu nad korytem řeky, která protéká zhruba 70 m výhodně od objektu. Z ohradních a opěrných zdí, které okolo kostela vymezovaly nevelkou nepravidelnou plochu hřbitova, zůstala jen torza. Na V, S a JV straně je dnes nahrazuje plynulý šikmý sráz; na západě odděleno průčelí kostela od komunikace chodníkem z betonové dlažby; po jižní straně kostela betonový chodníček ohraničený žulovými deskami a dlážděná plocha parkoviště; zbývající plochy kolem kostela neupravené s částečným zatravněním; na povrchu vystupuje různá suť a také kosterní pozůstatky. Severně od lodi kostela, usazená do šikmého svahu, stojí pohřební Kolowratská kaple. Před jižním průčelím lodi osazen pamětní kříž.